Danske litteraturfestivaler og bogmesser i 2019 og 2020

Danske litteraturfestivaler og bogmesser i 2019 og 2020

Her finder du en liste over danske litteraturfestivaler, bogfestivaler og bogmesser i 2019 og 2020.

Danske litteraturfestivaler og bogmesser i 2019

Januar

Den Store Læsefestival
17.-19. januar 2019.
Festivalen handler om læselyst og læseglæde for børn og unge og præsenterer nyere dansk børne- og ungdomslitteratur. Foregår på Biblioteket i Herning.
(Jylland)

Februar

Litt Talk – litteraturfestival
2.-3. februar 2019
Foregår på Vallekilde Højskole i Hørve.
(Sjælland)

Vild med ORD
22.-23. februar 2019
Foregår på Godsbanen i Aarhus.
(Jylland)

Marts

Gentofte Bogmesse
2. marts 2019
Gentofte Hovedbibliotek bliver fyldt med forfattere og læsere, og du kan møde en bred vifte af store og små forlag, og gøre et bogkup ved bogmessens mange stande.
(Sjælland)

Mikrobogdag
15. marts 2019
Mini-Bogmesse for de smalle, skæve, eksperimenterende, modige og mindste forlag, der satser på lyrikken. Foregår på TEATER95b i Odense.
(Fyn)

Vi elsker bøger – en børnelitteraturfestival
15. marts – 24. marts 2019
Henover ni dage finder over 170 arrangementer sted på 21 folkebiblioteker i København for børnefamilier, daginstitutioner, skoler og fagprofessionelle, som en del af børnelitteraturfestivalen Vi elsker bøger.
(Sjælland)

Faglitterær Festival
21. marts – 6. april 2019
Den første danske litteraturfestival, udelukkende dedikeret til faglitteraturen. Over tre uger kan du opleve forskellige arrangementer rundt omkring i Lyngby-Taarbæk på bl.a. Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne, Stadsbiblioteket og Stadsarkivet.
(Sjælland)

Vesterbro Bogfest
30. marts 2019
Vesterbro Bogfest er fortællefest og bogmarked i eet. Foregår i Folkehuset Absalon.
(Sjælland)

Sønderjyllands Bogmesse
30. marts 2019
En bogmesse for og om Sønderjylland. På messen kan du møde lokale forfattere og deres fortællinger. Standene på messen præsenterer både romaner, digte, fagbøger og lokalhistoriske tryksager. Foregår på Biblioteket Sønderborg.
(Jylland)

April

Faglitterær Festival
21. marts – 6. april 2019
Den første danske litteraturfestival, udelukkende dedikeret til faglitteraturen. Over tre uger kan du opleve forskellige arrangementer rundt omkring i Lyngby-Taarbæk på bl.a. Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne, Stadsbiblioteket og Stadsarkivet.
(Sjælland)

Krimimessen Horsens
6.-7. april 2019
Nordeuropas største krimi-festival hvor du kan møde forfattere, forlag, boghandlere og andre krimi-interesserede. Krimimessen foregår i “Fængslet” i Horsens.
(Jylland)

Ordkraft
11.-13. april 2019
Ordkraft er en festival, som sætter fokus på ordet i bred forstand. Litteraturen er i centrum, men samtidig lægges der også vægt på litteraturens samspil med andre kulturformer, såsom drama, musik, film, billedkunst og debat. Derfor kan du udover forfattermøder også opleve bl.a. koncerter, drama og filmforevisninger. Festivalen afholdes i Nordkraft i Aalborg.
(Jylland)

Christianshavns Bogfestival
27. april 2019
Årets bogfestival stillet spørgsmålet: “hvorfor har nogle mennesker brug for at bygge mure?” Det vil festivalen anskue aktuelt og historisk samt nationalt og globalt sammen med aktuelle forfattere og kunstnere. Bogfestivalen afholdes i Hal C ved Holmen i København.
(Sjælland)

Small Press CPH VOL 2
27. april 2019
En lille festival for Small Press i København. Her finder du zines, tegneserier, kunstbøger og litteratur. Festivalen afholdes som en del af kulturfestivalen 48 timer på Nørrebro i København og foregår i Osramhuset i København.
(Sjælland)

Avisen Live
27. april 2019
Avisen Live er et nyt litteraturfestival koncept i Albertslund. Festivalen er, ligesom en søndagsavis, opdelt i forskellige sektioner, men fortolkes live. Litteraturfestivalen foregår på Forbrændingen i Albertslund.
(Sjælland)

Maj

FAGlitt – en faglitteraturfestival
4. maj 2019
FAGlitt er en hel dag dedikeret til faglitteratur, hvor faglitteraturen hyldes i al dens mangfoldighed. Litteraturfestivalen foregår på Gladsaxe Hovedbibliotek i Søborg.
(Sjælland)

Krydsfelt festival
4. maj 2019
På festivalen kan du opleve talks, kunst, litteratur og musik. Festivalen foregår på Østrupgård i Roskilde.
(Sjælland)

Bogmesse ved Besættelsesmuseum Fyn
5. maj 2019
På bogmessen kan du finde nye og brugte bøger om og fra 2. verdenskrig og høre foredrag og se dokumentarfilm om besættelsen. Bogmessen foregår ved Besættelsesmuseum Fyn i Odense.
(Fyn)

Bogfest – Ord der betyder lidt
25. maj 2019
Til bogfest kan du finde genbrugsbøger, digtoplæsning, oplæsning for børn, litteraturquiz, kaffe og byt en bog-biks. Bogfesten foregår på Den Sorte Plads i København.
(Sjælland)

Lille Bogdag
25.-26. maj 2019
På Lille Bogdag kan du bl.a. møde 50 små forlag & tidsskrifter. Arrangementet foregår på Johan Borups Højskole i København.
(Sjælland)

Helsingør Bogmesse
25.-26. maj 2019
På bogmessen kan du møde omkring 40 lokale forfattere. Arrangementet foregår i Kulturhus Syd i Helsingør.
(Sjælland)

Juni

LiteratureXchange – Aarhus’ Internationale Litteraturfestival
13.-23. juni 2019
LiteratureXchange er en international litteraturfestival i Aarhus med ca. 150 forskellige arrangementer rundt omkring i Aarhus.
(Jylland)

BogGods 2019 – Litteraturmesse for mikroforlag og boghåndværk
15.-16. juni 2019
BogGods er en ny litteraturmesse for mikroforlag og boghåndværk. Arrangementet foregår på Godsbanen i Aarhus.
(Jylland)

Sommerens Bogmesse 2019 (Politikens Boghal)
15.-16. juni 2019
På Sommerens Bogmesse 2019 kan du møde en lang række litteraturpersoner og finde gode tilbud på aktuelle titler. Arrangementet foregår i Pressen, Politikens Hus, i København.
(Sjælland)

August

Avisen Live
10. august 2019
Avisen Live er et nyt litteraturfestival koncept i Albertslund. Festivalen er, ligesom en søndagsavis, opdelt i forskellige sektioner, men fortolkes live. Litteraturfestivalen foregår ved badesøen i Albertslund som en del af Badesøen Festival 2019.
(Sjælland)

Næver Ending Stories
10. august 2019
En ny litteraturfestival for unges fortællinger. Her kan du opleve gratis forfattertalks, poetry slam, ordinstallationer, skriveworkshops, digtoplæsninger og historien bag danske rap- og hiphoptekster. Litteraturfestivalen foregår flere forskellige steder i Næstved.
(Sjælland)

Lyse Nætter 2019 – Litterær gadefest
11. + 30. august 2019
Lyse Nætter foregår i Møllegade i København ved gadens tre litterære hotspots LiteraturHaus, ark books og Møllegades Boghandel.
(Sjælland)

H.C. Andersen Festivals
18.-25. august 2019
Festivalen H.C. Andersen Festivals foregår rundt omkring i Odense centrum. Her kan du opleve en række forskellige kulturaktiviteter for alle aldersgrupper, som knytter sig til H.C. Andersens univers.
(Fyn)

Louisiana Literature
22.-25. august 2019
På festivalen Louisiana Literature kan du opleve en lang række kendte og ukendte internationale forfattere. Festivalen byder på en bred vifter af genrer og udtryksformer udendørs såvel som indendørs ved museet Louisiana i Humlebæk.
(Sjælland)

September

Stevns Litteraturfestival
7. september 2019
På festivalen kan du opleve forfattere og illustratorer – primært fra Stevns eller med tilknytning dertil. Arrangementet foregår på Store Heddinge Bibliotek.
(Sjælland)

Læsemesse 2019
7. september 2019
En dag med litteraturen og læselyst i højsædet, hvor du kan opleve forfattersamtaler og foredrag. Læsemessen foregår på Greve Bibliotek.
(Sjælland)

nORD – Nordisk Litteraturfestival
13.-14. september 2019
Under nORD kan du opleve to dage med samtaler, interviews, oplæsninger og performances med de fremmeste nordiske forfattere. Festivalen foregår på Kulturværftet i Helsingør.
(Sjælland)

Fantasyfestival
14.-15. september 2019
Fantasyfestival er en hel weekend i fantasyens tegn med salg af bøger, merchandise, spil, rollespilsudstyr og meget mere. Der vil også være foredrag og paneldebatter med nogle af de mest kendte forfattere og aktører indenfor genren. Festivalen foregår på Esbjerg Hovedbibliotek i Esbjerg.
(Jylland)

Bornholms Litteraturfestival 2019
15.-22. september 2019
Festivalen, som er en del af Bornholm Kulturuge, byder på et bredt program af litteraturoplevelser og foregår rundt omkring på øen.
(Bornholm)

Ord Fra Nord
18.-21. september 2019
Ord Fra Nord er en litteraturfestival i det dansk-tyske grænseland, hvor du kan møde nordiske forfattere på biblioteker nord og syd for grænsen. Litteraturfestivalen afholdes for syvende gang og hed tidligere litteraturfest.nu.
(Jylland)

Fantasticon – science fiction, fantasy and horror convention
20.-22. september 2019
Til Fantasticon 2019 kan du dyrke science fiction, fantasy og horror. Årets tema er “Afrofuturism”. Foregår i huset “The Order of Serapion” på Frederiksberg.
(Sjælland)

Copenhagen Spanish and Portuguese Literature Festival
25.-27. september 2019
Foregår på Københavns Universitet (Søndre Campus Njalsgade 136), Tranquebar, Casa latinoamericana og flere latinamerikanske ambassader.
(Sjælland)

Lille Bogmesse
25. september 2019
Foregår på Københavns Universitet (i forbindelse med Copenhagen Spanish and Portuguese Literature Festival), Søndre Campus Njalsgade 136. Ved lokale 27.0.09 fra klokken ca. 12-18.
(Sjælland)

Oktober

Lyd+Litteratur Festival 2019
4. oktober 2019
Lyd+Litteratur Festival fokuserer på krydsfeltet mellem litteratur, musik og lydkunst. Festivalen foregår på Radar i Aarhus.
(Jylland)

Ordet er løs
5. oktober 2019
På litteraturfestivalen “Ordet er løs” kan du opleve en vifte af forfattermøder, samtaler, musik, en bogmesse og øko-mad leveret af lokale producenter på Hillerød Bibliotek og Klaverfabrikken.
(Sjælland)

Sammen om ord
5. oktober 2019
“Sammen om ord” er Rudersdal Bibliotekernes Litteraturfestival, hvor du kan møde en række spændende forfattere. Festivalen byder desuden på en workshop for børn og foregår på Hovedbiblioteket i Birkerød.
(Sjælland)

Verdenslitteratur på Møn
12.-13. oktober 2019
Hvert år præsenterer Verdenslitteratur på Møn én større international forfatter, som en interviewer og publikum går i dybden med over tre timer. Litteraturarrangementet foregår i Fanefjord Skov på Møn.
(Sjælland/Møn)

Höst Litteraturfestival
25.-26. oktober 2019
HÖST er en litteraturfestival som undersøger identitet, politik og mangfoldighed i den nordiske samtidslitteratur, performance, musik og kunst. Litteraturfestivalen foregår på Johan Borups Højskole i København.
(Sjælland)

November

VordingBOGmesse 2019
9. november 2019
En bogmesse med lokale forfattere, hvor der vil være foredrag og cafésnak. Bogmessen foregår på Vordingborg Bibliotek.
(Sjælland)

Bogforum
15.-17. november 2019
Årets vel nok største begivenhed er bogmessen Bogforum, som vanen tro foregår i Bella Center i København. Her kan du møde din yndlingsforfatter, blive klogere på årets bøger og opleve et hav af interviews, debatter, signeringer og meget mere.
(Sjælland)

Afventer information (2019)

Danske litteraturfestivaler og bogmesser i 2020

Januar

Den Store Læsefestival
23.-25. januar 2020 (ny dato!).
Festivalen handler om læselyst og læseglæde for børn og unge og præsenterer nyere dansk børne- og ungdomslitteratur. Foregår på Biblioteket i Herning.
(Jylland)

Listen udbygges løbende

Send gerne forslag til danske litteraturfestivaler, bogfestivaler og bogmesser, der måtte mangle på listen, til  eller skriv via kontaktformularen.

Der tages forbehold for ændringer, så tjek altid arrangementernes egen hjemmeside for gældende tid og sted.