De bedste bog og litteratur apps til læseheste

De bedste bog og litteratur apps til læseheste

Her er 19 af de bedste bog og litteratur apps til læseheste. I blandt finder du bl.a. apps til læsning af e-bøger, apps til lydbøger og apps til at finde, låne, købe og katalogisere bøger med.

GoodReads

GoodReads er en glimrende og vidt udbredt hjemmeside og app, der bedst kan beskrives som en slags Facebook for læseheste.

Her kan du finde nye og ældre bøger fra hele verden, læse brugernes anmeldelser og se deres ratings, oprette din egen profil og forbinde dig med venner, indtaste og holde styr på dine bøger, dele dine boglister og de bøger du læser lige, få anbefalinger til bøger og meget mere.

GoodReads app på Apple App Store | GoodReads app på Google Play Store

Biblioteket

Biblioteket er de danske folkebibliotekers fælles app. Her kan du finde, bestille, låne og forny bøger fra dit lokale bibliotek – og se biblioteket åbningstider og arrangementer på biblioteker i nærheden.

Som en handy bonus så indeholder app’en også en digital udgave af dit lånerkort, så du kan skanne det direkte på telefonens skærm, når du skal låne noget på biblioteket.

Biblioteket app på Apple App Store | Biblioteket app på Google Play Store

eReolen

eReolen, som de danske folkebiblioteker også står bag, er en hjemmeside og app der giver dig adgang til at låne bibliotekernes e-bøger og lydbøger. Her kan du også finde masser af inspiration til din læsning.

eReolen app på Apple App Store | eReolen app på Google Play Store

OverDrive

Med OverDrive kan du låne udenlandske e-bøger og lydbøger fra dit lokale bibliotek – mere end 30.000 biblioteker over hele verden er med.

App’en faktisk påkrævet, hvis du fx vil læse engelsk litteratur, for bibliotekernes egen “eReolen” videresender en til netop OverDrive ved lån af udenlandske e-bøger og lydbøger

Så den – eller deres nye”Libby” app nedenfor – er bestemt værd at have ved hånden.

OverDrive app på Apple App Store | OverDrive app på Google Play Store

Libby

Libby er en ny app fra folkene bag førnævnte OverDrive, som tilbyder stort set det samme, men i en mere lækker og poleret udgave.

Libby app på Apple App Store | Libby app på Google Play Store

Læseklub Lindhardt og Ringhof

Lindhardt og Ringhofs læseklub er en app til læsere og læseklubber i Danmark. Her kan du finde bognyheder, læseinspiration og forfatterinterviews.

** Pt. fejler app’en **

Læseklub Lindhardt og Ringhof app på Apple App Store

Saxo.com

Saxe.com er vel Danmarks største online boghandler, der tilbyder traditionelle fysiske bøger, e-bøger og lydbøger. Fra app’en kan du både læse dine e-bøger og lytte til dine lydbøger – og holde styr på din samling.

Abonnerer du på deres premium service kan du desuden få ubegrænset adgang til tusindvis af lyd- og e-bøger via app’en.

Saxo.com app på Apple App Store | Saxo.com app på Google Play Store

Mofibo

Hos danske Mofibo får du via et månedsabonnement ubegrænset adgang til over 100.000 af e-bøger og lydboger, som du kan fordybe dig i via app’en.

Mofibo app på Apple App Store | Mofibo app på Google Play Store

Storytel

Med Stories by Storytel app’en kan du læse historier i sms-format.

** Pt. kun på svensk **

Storytel app på Apple App Store | Storytel app på Google Play Store

Apple Books / Bøger

Apple Books / Bøger er Apples app som giver dig adgang til deres online boghandel for e-bøger og lydbøger og din egen samling af selvsamme, som du kan læse på mobilen eller iPad’en.

Som en bonus kan app’en også håndtere dine pdf’en, så du også kan læse dem på farten, og synkronisere dem imellem dine Apple enheder.

Apple Books app på Apple App Store

Google Play Bøger

Google Play Bøger er Googles app som giver dig adgang til deres online boghandel for e-bøger, lydbøger, og tegneserier og din egen samling af selvsamme, som du kan læse på mobil eller tablet.

Google Play Bøger app på Apple App Store | Google Play Bøger app på Google Play Store

Amazon Kindle

Kindle, som internetgiganten Amazon står bag, er en en kombineret e-bogslæser og online boghandel for e-bøger. Via app’en kan du læse dine e-bøger og får adgang til din samling, selvom du ikke har en kindle e-bogslæser ved hånden.

Amazon Kindle app på Apple App Store | Amazon Kindle app på Google Play Store

Gutenberg Books

Project Gutenberg er en hjemmeside, der tilbyder over 59.000 gratis e-bøger, som du kan downloade, læse online eller læse via app’en, hvor du også kan skabe din egen samling.

Hos Project Gutenberg finder du litteratur – med fokus på ældre værker – hvor den amerikanske copyright er udløbet.

Gutenberg app på Apple App Store | Gutenberg Books app på Google Play Store

The Internet Archive

The Internet Archive er måske mest kendt som stedet, hvor du kan finde ældre udgaver af hjemmesider, da de løbende tager kopier af hjemmesider fra hele verden.

I dag gemmer The Internet Archive dog også bøger, film og meget andet for eftertiden, herunder indscannede danske bøger, som du også kan tilgå via app’en.

The Internet Archive Companion app på Apple App Store | Internet Archive app på Google Play Store

Audible

Audible er en af verdens største udbydere af digitale lydbøger, som også tilbyder originale lydshows (de er i øvrigt ejet af internetgiganten Amazon). Her kan du købe og lytte til dine lydbøger.

Audible app på Apple App Store | Audible app på Google Play Store

Blinkist

Blinkist hjælper dig med at læse mere faglitteratur. Her giver eksperter dig 15 minutters tekst og lyd-resumeer af udvalgt faglitteratur fra hele verden via app’en.

Du får også personlige anbefalinger og kan highlighte udvalgte passager til senere.

Blinkist app på Apple App Store | Blinkist app på Google Play Store

Bookly

Med Bookly app’en kan du holde styr på dine bøger og din læsning over tid. Du kan også få hjælp til at læse mere via læsemål, statistik og rapporter – og deres personline læseassistent.

Bookly app på Apple App Store | Bookly app på Google Play Store

LibraryThing

LibraryThing er en service som hjælper dig med at katalogisere og holde styr på din bogsamling via hjemmesiden og app’en.

LibraryThing app på Apple App Store | LibraryThing app på Google Play Store

Litsy

Et mindre socialt medie for læseheste, hvor du kan møde andre ligesindede og dele dine læseoplevelser og finde læseinspiration via hjemmesiden og app’en.

Litsy app på Apple App Store | Litsy app på Google Play Store

• • •

Se også vores oversigt over steder hvor du kan finde (nye) bøger og forfattere.

Siden opdateres løbende, så kig gerne forbi igen.

God læsning 🙂